Každá z pěti lekcí má několik částí. Kurz je rozdělen tak, aby témata na sebe navazovala a předchozí souviselo s následujícím. Kurz vychází z pavidel tzv. výživové pyramidy a tematicky spolupracuje s Národním zdravotnickým informačním portálem Ministerstva zdravotnictví ČR. Garantem a organizátorem kurzu je Potravinářská komora České republiky.
S jakými oblastmi se setkáte v jednotlivých lekcích?
1. lekce
- nakupování;
- skladování potravin;
- co vyčtu z obalu potravin;
- složení potravin;
- úprava potravin.
2. lekce
- první a druhé patro výživové pyramidy;
- pitný režim;
- potraviny dodávajících do těla sacharidy (obiloviny, pečivo a přílohy);
- pohyb.
3. lekce
- třetí patro výživové pyramidy;
- zařazení ovoce a zeleniny.
4. lekce
- čtvrté a páté patro výživové pyramidy;
- bílkoviny (mléko, mléčné výrobky, maso, vejce a luštěniny);
- ořechy a tuky;
- zákeřné kostky;
- stravování mimo domov.
5. lekce
- udržitelnost;
- ochrana životního prostředí.
Pravidla celého kurzu zde.
Máte-li jakékoliv dotazy, připomínky či nápady, kontaktujte nás na Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript..