Každá z pěti lekcí má několik částí. Kurz je rozdělen tak, aby témata na sebe navazovala a předchozí souviselo s následujícím. Kurz vychází z pavidel tzv. výživové pyramidy a tematicky spolupracuje s Národním zdravotnickým informačním portálem Ministerstva zdravotnictví ČR. Garantem a organizátorem kurzu je Potravinářská komora České republiky.

S jakými oblastmi se setkáte v jednotlivých lekcích?

1. lekce

  • nakupování;
  • skladování potravin;
  • co vyčtu z obalu potravin;
  • složení potravin;
  • úprava potravin.

2. lekce

  • první a druhé patro výživové pyramidy;
  • pitný režim;
  • potraviny dodávajících do těla sacharidy (obiloviny, pečivo a přílohy);
  • pohyb.

3. lekce

  • třetí patro výživové pyramidy;
  • zařazení ovoce a zeleniny.

4. lekce

  • čtvrté a páté patro výživové pyramidy;
  • bílkoviny (mléko, mléčné výrobky, maso, vejce a luštěniny);
  • ořechy a tuky;
  • zákeřné kostky;
  • stravování mimo domov.

5. lekce

  • udržitelnost;
  • ochrana životního prostředí.

 

Pravidla celého kurzu zde.

Máte-li jakékoliv dotazy, připomínky či nápady, kontaktujte nás na Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript..